torstai 26. kesäkuuta 2014

Viehkoja yhdistelmiä

Talvella bongasin jostain lehdestä kuvan tähtilaukasta ja hopeamarunasta. Ne näyttivät yhdessä niin upeilta, että syksyllä piti saada tähtilaukkoja kirsikkapenkissä kasvavien marunoiden viereen. 

Täytyy myöntää, että yhdistelmä on luonnossa yhtä upea kuin lehtikuvassa. Niin upea, että sitä täytyy levittää muuallekin puutarhaan. 

Toinen silmää miellyttävä yhdistelmä syntyi puolivahingossa, kun istutin keväällä kimikin kirsikkapenkin varjoisemmalle puolelle, sini-liilaväristen vuorikaunokkien viereen. Jotenkin näiden kahden sävyt mätsäävät minusta hyvin yhteen.
Vuorikaunokilla vain on ikävä tapa saada härmää ja ränsistyä kukinnan jälkeen. Yleensä leikkaan sen siinä vaiheessa maatamyöten alas, ja jos hyvin käy, ehtii se kukkia vielä syksyllä uudestaan. 

Kunpa vain tämä sade loppuisi ja pilvet väistyisivät, että kesä pääsisi kunnolla alkamaan! 


2 kommenttia:

  1. Näyttävät todella hyvin täydentävän toisiaan, Hopeamaruna ja Tähtilaukka. Marunaa on jo pihalla ennestään, mutta Tähtilaukkaa ei vielä, mutta kenties kohta on... Kiitos vinkistä :).

    VastaaPoista
  2. Joo, ei helle helli eikä aurinko paista, eikä ole luvassakaan. Neljänä seuraavana päivänä viidestä on ennustettu sadetta.. :O(

    VastaaPoista