sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Uusi allas

Vanha kataja otti nokkiinsa, kun sen läheltä muutama vuosi sitten poistettiin korkeat vuorimännyt. Valo-olosuhteet muuttuivat, kataja kuivui ja ruskettui, ja sen piikikkäitä neulasia tarttui ohikulkiessa jokapuolelle. Paljain jaloin ei sen vierestä uskaltanut edes ajatella kävelevänsä. Kituva ja kuihtuva kataja sai vihdoin lähdön alkukesästä.

Mutta mitä sen paikalle? 
Kuin tilauksesta työkaveri kertoi, että he olivat poistaneet pihastaan pienen vesialtaan eikä heillä ollut sille enää käyttöä. Siitä keksin, että allashan on kuin tehty katajan paikalle lähelle terassia. Siellä istuskellessa on kiva katsella, miten linnut käyvät juomassa ja kylpemässä altaassa, ja kuunnella samalla veden solinaa. Niinpä työkaverin allas sai meiltä uuden kodin. 


Katajan poiston jälkeen alue näytti jotenkin epämääräisen muotoiselta ja vaati uudelleenmuotoilua. Tänään nurmikko sitten sai uudet kurvit samalla, kun allasta mallailtiin paikalleen. Juurakon poisto olikin sitten oma operaationsa. Isälle iso kiitos siinä avustamisessa!

Kuvissa yllä ja alla näkyy alue ennen rajausraudan heiluttamista. 

Ja tässä näkymiä uudelleenmuotoilun jälkeen. Allaskin siellä jo häämöttää uudella paikallaan.Tykkään. Varsinkin, kun samalla tuli tilaa uusille istutuksille... :-) ehkä poimulehtiä, kurjenpolvia ja jotain maanpeitettä... 

Ennen istutuspuuhia on kuitenkin vielä paljon tekemistä: kuoppaan altaan alle pitää saada hiekkaa, pitää vetää sähköt pumppua varten ja lopulta asentaa allas kunnolla paikoilleen. Mutta nyt ollaan jo näin pitkällä!

Ahkeraa ensi viikkoa kaikille meillä vielä töissä ahertaville! Loma häämöttää jo...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti