sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Türin kukkamarkkinat 2014

Terveisiä Virosta, helteisiltä Türin kukkamarkkinoilta. Pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan näihin kuuluisiin puutarhamarkkinoihin eilen, ja täytyy sanoa, että kokemus oli ihan ok. Tulipahan nähtyä Virosta muutakin kuin Tallinna, ja tutustuttua mukaviin puutarhaihmisiin. 

Türin kaupunki sijaitsee noin 100 kilometriä Tallinnasta etelään. Bussimatka sinne kesti puolisentoista tuntia, ja matkalla oli hyvää aikaa bongailla muun muassa haikaroita ja niiden pesiä.
Hintataso markkinoilla on kuulemma noussut vuosi vuodelta, ja perennat maksoivatkin minusta nyt suunnilleen saman verran kuin Suomessa. 

Eviran kasvitautivaroitukset mielessä mukaan kotiin lähti vain perennoja.

Kurjenmiekkoja.


Päivänhattuja.


Tädykkeitä.


Yläkuvassa "kissanhäntä", kuten myyjä tätä tötterökukkaa kutsui, ja alempana toinen tädyke, jonka suomenkielinen nimi jäi hämäräksi.

Ja kerrottu Varsankello, joka ilmeisesti on harvinaisempi kuin sen yksinkertainen perusmuoto.
Lisäksi tuli hankittua vaahtera-angervo ja neljä kärhöä: tarha-alppikärhö ´Ballet Skirt´, tiukukärhö ´Arabella´, loistokärhö ´Huldine´ja tarhalyhtykärhö ´Duchess of Albany´. Jälkimmäisen ostin  ´Princess Dianana´ mutta vikkelä mummo olikin laittanut pussiin tämän Albanian herttuattaren. 

Eli ei mitään erikoisia kasveja eikä mitenkään erityisen halvalla. Kotiin raahattavaa oli kuitenkin ihan riittävästi muiden matkatavaroiden lisäksi. Samoin riitti pohtimista sen suhteen, mihin nämä kaikki oikein saa mahtumaan. Tuntui muuten olevan yleinen ongelma bussilaisten keskuudessa... Omalla kohdalla tilaongelma ratkesi tänään sillä, että pelikentän päätyyn tuli vihdoin kaivettua uusi kukkapenkki! Siitä kuvia myöhemmin.


1 kommentti: