sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Tulipahan istutettua!

Neljän päivän vappuvapaa vierähti aika lailla puutarhailun merkeissä. Taimikaupoissakin tuli ravattua peräti kolme kertaa. Ja ihme kyllä, mies lähti kerran mukaan, kun pyysin seuraksi. Taisi raukka ajatella, että se on ainoa mahdollisuus nähdä vaimoa muutamaan päivään...

Penkeistä ovat paikkansa löytäneet niin ystävältä saadut perinneperennat kuin herkulliset kauppalöydöt.

Ystävältä: vaaleansininen ritarinkannus ja sinivalkoinen ukonhattu, molemmat peruja ystävän mummolta, joten odotukset ovat korkealla. Toivottavasti osaan hoitaa niitä oikein.

Taimitarhoilta: malvikki´Blushing Bride, tummalehtinen tähkäkimikki Cimicifuga Ramosa Brunette, sininen maitokello ´Prichard´s Var´ja  purppurakeijunkukka ´Palace Purple´. Ja tietysti se valkoalppiruusu ´Cunningham´s White´, joka juuri ja juuri erottuu alla olevan kuvan alalaidassa marjakuusen ja lehdettömän hortensian välissä.
Taaempana jalavan juurella näkyvät viime vuotiset rodot, tässä muutama päivä sitten taivaallisen ilta-auringon hehkussa.
Rakenteilla olevan kasvihuoneen eteen on hiljakseen alkanut muotoutua pikkuruinen potager kasvulaatikoineen, ruusukaarineen ja penkkeineen. Yksi laatikoista hankittiin varta vasten raparperia silmällä pitäen ja tänään tuo ystävältä saatu ihanuus pääsi vihdoin omaan lootaansa. 
Työteliästä ensi viikkoa kaikille puutarhassa ja töissä puurtajille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti