maanantai 2. huhtikuuta 2012

Tunnelmia Tanskan maalta

Takatalvi yllätti autoilijat ja puutarhahörhöt. Lumi peitti maan ja kasvit valkoiseen vaippaansa. Terassin muurilla valkokartiokuuset saivat lumihunnun yllensä ja mieskin pääsi jälleen lumitöihin. 


Luonnolle kun ei puutarhahörhökään mitään voi, täytyy vain tyytyä haaveilemaan ja muistelemaan viime kesää. Kesän matka suuntautui Tanskaan ja siellä Legolandiin, Tivoliin ja muihin lapsellisten tärkeisiin kohteisiin. Onneksi sentään hörhö sai äänensä kuuluville ja hyvissä ajoin etukäteen aloitetun pehmityksen ja kiristyksen tuloksena muut perheenjäsenet suostuivat (1-4) ajatukseen vierailla Anne Justin puutarhassa.


Haven i Hune - puksipuuporeamme


Anne Justin puutarha vei sydämeni kertalaakista, kun muutama vuosi sitten (vai onko siitä jo mennyt enemmän aikaa?) jumituin tämän tanskalaisen puutarhaohjelman pariin. Sarja oli nimeltään Haven i Hune, suomeksi Iloa puutarhaan, tai jotain sinne päin.


Haven i Hune - muotoon leikatut marjakuuset.


Sarjan ohjelmat olivat herkullinen sekoitus kauneutta, tunnelmia ja käytännön ohjeita. Emäntänä hääri sympaattisen oloinen Anne Just ja suurin osa ohjelmaa oli kuvattu hänen puutarhassaan. Kaikkien hörhöjen iloksi puutarha on avoinna ja sinne pääsee kyläilemään kuka vain.
Anne Justin puutarhaan pääsee tutustumaan oikean laidan Haven i Hune -linkistä. Anneen ja hänen puutarhaansa viittaa muuten usein toinen tunnettu tanskalainen puutarhuri Claus Dalby.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti