lauantai 21. huhtikuuta 2012

Taidolla vai tuurilla?

Puutarhailua ei kannata ottaa vakavasti. Hermo vain menisi, jos jäisi suremaan surkeita sääoloja, rouskuttavia rusakoita ja yllättäviä yöpakkasia. Nämäkin kaikki on viime viikkoina koettu.


Jätin Turun messuilta ostetut jouluruusut yöksi ulos, vaikka oli luvattu kylmiä öitä. Olin vakuuttunut, että pieni pakkanen ei niitä hallaharson alla hätkäyttäisi. Huonoa tuuria oli kuitenkin matkassa ja lämpötila laski pahimmillaan miinus 10 asteeseen. Tulos: kaksi jouluruusua kolmesta nuupahti. Vastineeksi puutarhan ensimmäinen, heisiangervon juurella kasvava jouluruusu yllätti iloisesti kukkanupuilla! Täytyy toivoa, että nuupahtaneet messujouluruusutkin piristyvät, kunhan saan ne istutettua oikeasti maahan.


Ja blogin nimi oli...?
9-v. muistutti, että olisi kannattanut nimetä
blogi hänen ehdotuksensa mukaisesti.


Historian havinaa: ensimmäinen jouluruusu
alkaa kukkia ensimmäistä kertaa.


Iloinen yllätys oli myös huomata, että viime keväänä istutettu Itoh-hybridipioni on selvinnyt hengissä vaikka kasvualusta oli vielä viikko sitten lumien sulettua yhtä suurta lammikkoa. Hoito-ohjeissahan aina mainitaan liikamärkyys pionien hyvinvoinnin suurimmaksi uhaksi.


Itoh-hybridi on puuvartisen ja ruohovartisen pionin risteytys.
Tämä yksilö on nimeltään First Arrival.


Roppakaupalla on tuuria ollut matkassa alla näkyvällä unikonalulla, ensimmäisellä  eloon jääneellä siementaimellani. Raukka on unohdettuna nököttänyt koko vuoden  terassimuurilla ja uhmannut sateita, jäätä ja yöpakkasia.
Krookukset kuuluvat rusakon ruokavalioon. Tämä todentui taas tänä keväänä.


Rusakoiden jokakeväinen herkku.

Täytyy kaivaa chili- ja valkopippurit esiin niin saa töpöhäntä kunnolla maustettua purtavaa ja tajuaa siirtyä muihin murkinoihin. Pippurit ovat ainakin aiemmin auttaneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti