lauantai 20. huhtikuuta 2013

Jotain taisi unohtua...

Syksyllä keittiön nurkkaan oli unohtunut paperikassi. Talvella kassia tuli kyllä siivotessa aina siirreltyä ja sen alta imuroituakin mutta kassin sisälle ei kukaan meistä tullut sen tarkemmin katsoneeksi. (Kertonee jotain meidän perheen siivousinnosta...) Hiihtolomalla olin jo heittämässä pahaista nyssäkkää pois mutta onneksi vilkaisin ensin sen sisälle.

Kassista paljastuikin aarre: kukkasipuleita! Sipuleita, jotka olisi pitänyt istuttaa maahan jo syksyllä. Krookuksia, liljoja, narsisseja, tulppaaneja...

Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että eivät sipulit enää priimakunnossa olleet mutta helmikuun hangilla into istuttaa edes jotain vei voiton. Niinpä istutin sipulit ruukkuihin. Nyt osa niistä on lähtenyt kasvamaan. 

Vahvasti epäilen, jaksaako yksikään sipuleista kukkia mutta hauska on joka tapauksessa kokeilla.4 kommenttia:

 1. Aivan uskomaton on sipulien kasvuvoima! Ehkä jopa jaksavat kukkia, mutta joka tapauksessa ovat hengissä ja kannattaa istuttaa puutarhaan kunhan se on mahdollista. Kukkivat sitten ensi keväänä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä Marietta. Täytyy kaivaa sipulit maahan heti, kun sekä vain on mahdollista. Aurinkoista viikonaloitusta!

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Löysin sattumalta tänne blogiin ja katselin kaikki jutut ja ennen kaikkea kuvat läpi. Todella kaunis piha teillä!

  VastaaPoista
 4. Paavali, kiitos kauniista sanoista! Niistä saa puhtia puutarhan kevätsiivoukseen. Jahka tuo lumi ensin sulaa kokonaan pois ja maa kuivuu... Aurinkoista kevättä sinulle!

  VastaaPoista