sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Toukokuu!

Sunnuntai 5.5.2013 klo 18.50, lämpötila ulkona +10 °C.


Lumi on poissa ja ruoho vihertää. Vähän on jo päässyt kuopsuttamaan puutarhaa. Tämä on kyllä puutarhastelijan melkeinpä paras vuodenaika. Kaikki hauska on vielä edessäpäin!


6 kommenttia:

 1. Niin totta, eikö olekin suorastaan hassua, miten nurmikon alkavasta vihreydestä ja silmuista saa niin paljon iloa ja energian tunnetta. Mutta niin se vain menee, ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Ompas Teillä komea puutarha kivetyksineen, havuineen, nurmialueineen kaikkineen. Todella upeat rakennemateriaaliyhdistelmät =)

  VastaaPoista
 3. Oi miten kivan blogin löysin :) Jään seuraamaan.

  Ihan totta, tämä on parasta aikaa puutarhassa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Inka, kiitos Jori. Teidän kommenttinne ilahduttavat kovasti! Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
 5. Löysin juuri blogisi ja luin kokonaan, puutarhasi on aivan ihana! Toivottavasti omani on joskus 20 vuoden päästä edes hiukan tuollainen :) Kuulisin mielelläni vielä lisää eri perenna- ja pensasryhmistäsi ja miten olet saanut aikaan kerroksellisuutta pihaasi! Onko sulla jokin lempiteos, josta olet ottanut oppia vai oletko vain kokeillut itse mikä toimii parhaiten? Terv. Aloitteleva puutarhuri

  VastaaPoista
 6. Aloitteleva puutarhuri, kiitos kommentistasi. Se ilahduttaa ja kannustaa taas blogin päivitykseen, mikä on jäänyt vähän hunningolle kaiken kiireen alle. :-)

  Kun muutimme tänne n. 10 vuotta sitten, pihassa kasvoi jo valmiiksi suuria puita ja pensaita. Kerroksellisuutta oli siis helppo saada aikaan lisäämällä perennoja niiden juurille.

  Tavoitteena on ollut luoda puutarha, joka ei kokonaan näy yhdellä silmäyksellä, ja jossa on tunnelmaltaan ja toiminnoiltaan erilaisia paikkoja.
  Suoranaista mallia ei ole ollut vaan ideoita olen haalinut eri puolilta: lehdistä, kirjoista, tv-ohjelmista ja puutarhavierailuista. Edetty on pala kerrallaan opin ja erehdysten kautta. Olen sitä mieltä, että puutarha onkin matka, ei määränpää. Mieheltä salaa toivonkin, ettei puutarha ole ikinä valmis. :-)

  Hyvää kesän jatkoa ja antoisia puutarhahetkiä sinulle!

  VastaaPoista