torstai 26. heinäkuuta 2012

Sekoilevat liljat

Liljakukot ovat aiemmin saaneet minut kiertämään liljat kaukaa. Se on harmittanut kovasti, näyttäväthän liljankukat jotenkin eksoottisilta ja erottuvat muista, "tavallisista", kukista.


Viime syksynä en kuitenkaan voinut ohittaa sipulipaketteja, joiden kuvissa koreili ihanan näköisiä liljoja. Ajattelin, että pääseehän niistä nopeasti eroon, jos kukkoja ilmaantuu. Valitsin sipuleita pitkään ja hartaasti ja kaikista ihanista vaihtoehdoista päädyin lopulta kahteen vaaleanpunaiseen ja kolmeen valkoiseen liljaan.


"Vaaleanpunaiset" liljat ovat nyt aloittaneet kukintansa ja näyttävät tältä:Voi vietävä. Ovatkohan sipulit menneet pakatessa sekaisin vai voiko maaperä jotenkin vaikuttaa liljan väriin?
Oranssi sopii kyllä hyvin hopeamarunan harmaaseen, keijunkukan purppuraan ja mirrinmintun siniseen. Mutta ei värimintun vaaleanpunaiseen. Makuasioita tietenkin mutta luulen, että jos kukkoja ei ilmaannu niin siirrän nämä liljat talon taakse "tulipenkkiin" keltaisten piiskujen ja kallionauhusten, oranssien tarhapäivänliljojen ja tulikellukoiden, punaisen värimintun sekä sinisten ja liilojen kurjenmiekkojen luokse. 


Jännityksellä odotan valkoisten liljojen kukintaa.

1 kommentti:

  1. Kyllä ne jotensakin oransseja ovat! No, jopas sattuikin. Terveen näköisiä kun mitkä kuitenkin! Jäämme jännityksellä odottelemaan niitä valkoisia sitten! :)

    VastaaPoista