lauantai 2. kesäkuuta 2012

Hurmaava puutarhavierailu

Espoon Puutarhayhdistyksen jäsenenä pääsimme ystäväni kanssa vierailemaan hurmaavassa puutarhassa, jota on rakennettu ja vaalittu rakkaudella vuosikymmenten ajan.


Puita oli paljon noin 1700 neliölle mutta tunnelma oli silti valoisa. Se johtui varmasti rohkeasta alaoksien poistamisesta, mikä paljasti puiden kauniit rungot korkealla kukkivien latvusten alta. Melkein kuin neitoset minihameissa, nuo puut!Puutarhassa oli hyödynnetty luonnonkiveä mitä ihanimmilla tavoilla. Joka puolella näkyi kivestä tehtyjä aitoja, polkuja ja kivireunuksia.Myös orangerien rakentamisessa oli hyödynnetty luonnonkiveä. Ja kaikki työt oli tehty isäntäväen omin voimin!


Puutarhassa kasvoi paljon arkoja harvinaisuuksia: japaninvaahteroita, samettihortensia, wisteria, erilaisia kirsikoita, magnolia... Voi, miten jotkut onnistuvatkin näiden herkkujen kanssa!Kaiken ihanuuden kruunasi kaunis kalliopohjainen lampi suihkulähteineen.

Kiitos isäntäpariskunnalle mahdollisuudesta kurkistaa kauniiseen puutarhaan, josta on pariinkin otteeseen tehty juttuja Viherpiha-lehteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti