tiistai 1. toukokuuta 2012

Kesän ensimmäinen projekti lähes valmis

Aurinkoinen sää sai meidät vappuvapaata viettävät toteuttamaan kesän ensimmäisen projektin. Suunnitelmissa on jo jonkin aikaa ollut metsäpolun jatkaminen ja istutusalueen laajentaminen. 


Metsäpolku tai pieni lehto, kuten sitä itse nimitän, sijaitsee jalavan juurella. Jalavan ja grillikatoksen välissä on turveharkoin rajattu istutusalue, jossa kasvaa kuunliljoja, arovuokkoa ja humala. Jalavan runko on ympäröity vuorenkilvillä. Istutusalueen vierestä kulkee kuorikatteella peitelty pehmoinen polku. Polun vasemmalla puolella (kuvissa näkymättömissä oikealla) kanukkapensaan juurella kasvaa saniaisia, vuorenkilpiä ja rodo. Tunnelma on varsinkin kesällä jalavan lehtien varjossa ihanan lehtomainen.


Ennen-kuva. Puutarhan lehto kevätkuosissaan
ennen siistimistä ja tämän päivän projektia.
Kuorikatepolku pilkistää oikeassa laidassa.
Näky on näin aikaisin keväällä kyllä tylsä.


Jälkeen-kuva. Uusi penkki odottaa kasveja.
Uudet turveharkot erottuvat ruskeina möhkäleinä
mutta sammaloituvat onneksi kyllä pian ihan itsestään.


Nyt projekti on enää kasveja vaille valmis. Suunnitelmissa on istuttaa alueelle lisää rodoja ja ehkä joku havu. Niiden juurelle olisi kiva löytää joku nätti, puolivarjossa viihtyvä maanpeitekasvi.

2 kommenttia:

  1. Kasvikuvia odotellessa :) Tänään tuli haettua taas peräkärryllinen multaa, tarkoittaa, että nyt on mahdollista hakea uutta istutettavaa viikonloppuna ;)

    VastaaPoista
  2. Koko ihanuus siis edessä! Kasvien valinta ja istuttaminen kotona valmiiseen penkkiin on silkkaa onnea! Vaatii vain vähän verta (=rakot käsissä), hikeä ja kyyneleitä (=miehen kyyneleitä kun näkee laskun)... Työniloa!

    VastaaPoista