lauantai 7. helmikuuta 2015

Lumi...u...kko

Vaihteleva sää on tarjonnut vesikelien lomassa kunnon lumipyryjä eikä lumitöiltä ole tänä talvena voinut välttyä. Märkä lumi on ollut niin raskasta, että välillä koko pesue on komennettu lumenpuhdistustalkoisiin. 

12-vuotias nuorimmainen keksi varsin näppärän tavan hoitaa tämä mielestään ikävä velvollisuus: pihatien voi putsata lumesta samalla, kun pyörittää palloja lumiukkoa varten!
Osaisipa itsekin ottaa aina ilon irti ikävistä velvollisuuksista.

Veikeitä valkoisia hahmoja on pihallamme näkynyt muutoinkin, sillä eräänä päivänä terassilla puikkelehti lumikko. Kuvat ovat tavallistakin huonolaatuisempia, kun piti äkkiä napata kännykällä kuvat ikkunan läpi. Hyvin niistä kuitenkin tuon valkoisen pötkylän erottaa.
Lumikko on asustellut pihapiirissä tai sen lähistöllä niin kauan kuin mekin, todennäköisesti vieläkin pitempään. Melkein joka talvi se on vilahdellut salamana milloin missäkin mutta koskaan aiemmin sen touhuja ei ole pystynyt seuraamaan näin pitkään. Oravia sen sijaan ei tänä talvena ole näkynyt. Suuttuivat varmaan, kun pähkinäbaari on ollut suljettuna koko talven.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti