sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Lankaa, ruukkuja ja pelargonioita

Käynti Plantagenilla kartutti vaatimatonta pelargoniakokoelmaa kahdella pienellä taimella. Nyt keittiön ikkunalla kasvavat omissa uusissa, pikkuruisissa ruukuissansa P. Fragens Doft (vasemmalla) ja Pelargonium zonale 'Kr. Mary' Kungliga (oikealla). 


Ruukkujen takana luotinarurulla samaisesta kaupasta. Nuo puiset narurullat ovat minusta vastustamattomia eikä niitä ikinä ole liikaa.Vanha pelargoniakin näyttää joten kuten selvinneen toisesta talvesta sisätiloissa. Itse asiassa en tiedä, onko pelargonioita jäljellä yksi vai kaksi. Alunperin istutin tähän samaan ruukkuun yhden Mårbackan ja jonkun (muistaakseni) ruusunnuppupelargonin. Molemmat kukkivat viime kesänä, tosin heikosti mutta kuitenkin sen verran, etten raatsinut heittää niitä pois. Talven aikana osa oksista kuitenkin kuoli, ja luulen, että jäljellä on enää vain toista lajia. 

Yhden pistokkaan nappasin talteen ja istutin ruukun oikeaan reunaan. Jännä nähdä, selviääkö se ikinä kukkaan asti.

Pelargonioiden lisäksi kotiin, olohuoneen ikkunalaudalle kulkeutui kaksi lankaköynnöstä. Yhdessä murattikaarien kanssa ne muodostavat ikkunalla hauskan siluetin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti