torstai 17. tammikuuta 2013

Kalenterimerkintöjä

Täytyy muistaa merkitä kalenteriin kevään ja kesän kiinnostavimmat puutarhamessut ja -tapahtumat. Ainakin näihin seuraaviin lähistön tapahtumiin on pakko päästä:


16.-24.3.2013 Tulppaanien lumo -näyttely
Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, Helsinki 
Ensimmäinen konkreettinen lupaus tulevasta puutarhakaudesta. Pelkästään jo vanha kasvihuone houkuttelee fiilistelyyn ja tunnelmointiin. Sisällä lämpimässä tulppaanien ja narsissien keskellä uskaltaa vihdoin uskoa, että kevät on oikeasti kohta täällä.    
Historiallisia tulppaanilajikkeita esittelevän 
Tulppaanien lumo -näyttelyn toteuttaa Villi Niitty.
Kuva on lainattu Kaisaniemen kasvitieteellisen sivuilta.

11.-14.4.2013 Kevätpuutarha 
Helsinki
Suomalaisten puutarhamessujen top ykkönen. Paikka, jossa on lupa mennä keväästä vähän sekaisin, jossa vuosi toisensa jälkeen hairahtuu ostamaan taimia, sipuleita tai juurakoita, vaikka ulkona on liian kylmä tai maa  pahimmillaan vielä jäässä. Eikä ole lasitettua parveketta eikä edes sitä unelmien kasvihuonetta, jonne heräteostokset saisi turvaan odottamaan istuttamista. Ja sinne kassin pohjalle ne unohtuvat kunnes heinäkuussa muistaa, että "ai niin, nämä sipulithan piti istuttaa jo toukokuussa".

25.5.2013 Marketanpuiston puutarhamarkkinat
Espoo
Omien kokemusten mukaan markkinapäivänä kevät harppaa kaksi askelta taakse, taivaalta sataa pikku-ukkoja ja tuuli vie hiukset päästä. Mutta ei se  menoa haittaa. Grillimakkara ja kahvi lämmittävät samalla, kun kiertelee myyntikojuja ja hypistelee taimia. Ja yhtä varmasti kuin puutarhamarkkinat järjestetään joka kevät, on näillä markkinoilla pakko päästä sisälle Juliana-kasvihuoneeseen haaveilemaan ja mittailemaan sitä unelmien orangerieta. 


4.8. 2013 Avoimet puutarhat -tapahtuma
ympäri Suomea

Uusi ja mielenkiintoinen puutarhatapahtuma, josta täytyy saada enemmän irti tänä vuonna. Viime vuonna ekavekaran rippijuhlat tapahtumaa edeltävänä päivänä veivät puhdin vierailla useammassa kohteessa ja ihastuttava Pokrovan luostari jäi ainoaksi vierailupaikaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti