keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Satoisa vihervitriini

Keväällä lahjaksi saatu Kekkilän vihervitriini on ollut kovassa käytössä ja kokemuksia on kertynyt tomaatin, paprikan, salvian ja basilikan kasvatuksesta. 
Salvia ja basilika ovat viihtyneet vitriinissä mitä mainioimmin ja tomaatti on antanut satoa koko kesän, kiitos taimena hankitun ruukkutomaatin (niitä täytyy hankkia jatkossa useampi).

Ystävän ystävältä saadut, siemenestä kasvatetut kolme muuta tomaattia tuottavat nekin satoa. Kaikkien kolmen pitäisi muistaakseni olla eri lajiketta ja nyt päänvaiva onkin suuri...

Mikä tomaateista olikaan se vihreä laji?
Entä milloin tuo päärynänmuotoinen on kypsä poimittavaksi?
(kuvassa näkyvä musta pötkylä on muuten
katon automaattiaavaaja)

Voi, mikä riemastus, kun huomasimme, että paprikastakin tulee satoa! Kukkia oli paljon ja selviä paprikan alkuja on useita. Niistä kaksi on jo selvästi tunnistettavissa paprikaksi, muiden osalta taitaa kasvukausi loppua ennen aikojaan (ensi kerralla täytyy aloittaa kasvatus aikaisin).


Kuinka suureksi yksi paprika voi kasvaa?
Mistä tietää, että paprika on valmis poimittavaksi?

Melkein parasta satoa on tämä paprikaruukun alareunassa näkyvä ihanainen sammal! Sitä en taivasalla ole ikinä saanut aikaiseksi.
Kiusallisesti härmä pääsi valloilleen loppukesästä. Automaattisesti avautuva katto ei yksistään näköjään riitä turvaamaan riittävää tuuletusta vaan myös etuovet pitää muistaa avata (tämä opiksi ensi vuotta varten). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti